Voorbereiding tuinontwerp
Behalve een wensenlijst kunt u vooraf ook ander materiaal verzamelen om uw wensen duidelijk te maken aan de ontwerper.
Dat hoeven niet persé tuinfoto’s te zijn, een schilderij, muziek, alles wat er toe doet om een herkenbare eigen tuin te kunnen creëren.
Tevens is er een nauwkeurige plattegrond op schaal van het huis en de tuin nodig om een reëel plan te kunnen maken. Eventueel meet 'Alto Verde' de tuin voor u in.
Het schetsontwerp
Aan de hand van deze gegevens maakt 'Alto Verde' een schetsontwerp voor u.
Dit schetsontwerp, een plattegrondschets met aanzichttekeningen, geeft u een duidelijk beeld welke vorm en sfeer uw tuin gaat krijgen.
Deze tussenstap geeft u en 'Alto Verde' de gelegenheid het een en ander nog een keer met elkaar door te nemen.
Na uw goedkeuring kunt u opdracht geven voor het definitieve tuinontwerp.
Uitvoering tuinontwerp Alto Verde in Almere Overgooi
Uitvoering tuinontwerp Alto Verde in Almere Overgooi

Het ontwerp
Het tuinontwerp wordt in boekvorm gepresenteerd met werktekeningen op schaal, zoals de indeling van de tuin, verhardingen, borders, gazon en speciale constructies. In het beplantingsplan is elke plant terug te vinden in de plantenlijst.
Daar staat elke plant met onderhoudstips uitvoerig beschreven. Deze methode is tevens handig als u de tuin zelf aan gaat leggen, maar ook om de planten in het
vroege voorjaar weer gemakkelijk terug te vinden. Zie ook het onderstaand voorbeeld.
Voor de uitvoerder verwijst de codering naar een bestellijst van de gebruikte planten met aantallen en aanbevolen maten.

De uitvoering
Voor de aanleg van uw tuin kan er op verzoek een geschikt hoveniersbedrijf gezocht worden, tevens is begeleiding en controle van de werkzaamheden mogelijk.
Tuinadvies
Een bestaande tuin hoeft niet altijd op de schop. Een paar voorbeelden.
• De beplanting van bestaande borders kan na verloop van tijd uit balans raken door verkeerde plantenkeuze of door schaduw van opgroeiende bomen en heesters.
• Bij het betrekken van een nieuwe woning kan de indeling van de bestaande tuin in de smaak vallen maar de beplanting niet.
• De tuin bevalt goed maar tijd voor veel onderhoud ontbreekt of het tuinieren wordt in verband met de leeftijd te zwaar.

Door een paar aanpassingen zoals andere beplanting of een boom op de juiste plaats kan uw tuin weer helemaal naar de zin zijn.
De beplantingsplannen van 'Alto Verde' zijn duidelijk gedocumenteerd, u kunt de borders eventueel zelf aanleggen.
Ontbreekt het u aan tuinervaring dan kunt u bij 'Alto Verde' ook de kennis en een leven lang tuinervaring inhuren.
In uw eigen tuin leren hoe u de tuin op een leuke en slimme manier kunt onderhouden.

Op een manier die u het meeste aanspreekt: van een rondgang door uw tuin en aantekeningen maken tot samen aan de slag te gaan en terloops kennis opdoen.
          |  INTRO  |  VISIE  |  WERKWIJZE |  PORTFOLIO  |  CONTACT  |  LINKS  |   ALLERLEI   |