De voortuin van de boerderij

 

Boerderijtuin met variatie in stijlen
Een mooi gerestaureerde boerderij met bijgebouw landelijk gelegen aan een beekje, omringd door boomgaarden en weiland.
De oude tuin een coniferenbos uit de zestiger jaren, de coniferen werden gerooid.

Vanwege het formaat tuin, ruim 3000 m2, kon er met diverse stijlen gewerkt worden. De voortuin werd een kleurrijke 'ouderwetse' boerderijtuin met daarbij behorende planten als hortensia's, phloxen en goudenregen.
Aan de lange zijde van de boerderij wordt het meest geleefd, daar bevindt zich dan ook een groot terras en een strakke kruidentuin lekker dichtbij de keuken. De stalen pergola's met rozen en blauweregen geven plaatselijk een besloten sfeer in het weidse boeren landschap.
Diezelfde beslotenheid, maar dan tegen de wind, bevindt zich tussen de woning en het bijgebouw.
Aan de zuidzijde van de woning is een verhoogd terras gebouwd betegeld met basalt. Hier groeien de favoriete Engelse rozen van de opdrachtgeefster tussen buxushagen en -blokken.
Hoe verder van de woning, des te natuurlijker wordt de tuin. Grassenborders met grote groepen planten als Helenium, Phlomis en Aster met daar achter de grazende Schotse hooglanders.
De grote vijver trekt veel dieren. Behalve kwakende groene kikkers en snorrende libellen scheren er ook veel boerenzwaluwen boven het wateroppervak om een slokje water te drinken of een mug te verorberen.

De tuin is in 2003 aangelegd, de foto's zijn van zomer 2014. De tuineigenaren zijn nog steeds blij met het ontwerp en beplantingsplan. Alto Verde ook, want de tuin is nog steeds zoals hij ooit bedoeld was.

> Klik hier voor foto's groot formaat

Tuinplan-boerderi


De grote vijver met natuurlijke beplanting

 

 

 

 

 

 

strakke kruidentuinPergola's met blauwe regen
Het leefgedeelte met terras
Boerderij01
Perken met Engelse rozen

De achtertuin
De mooi gerestaureerde boerderij
DE vijver trek veel dieren aan   


 
          |  INTRO  |  VISIE  |  WERKWIJZE |  PORTFOLIO  |  CONTACT  |  LINKS  |   ALLERLEI   |